Zeker Inkomen

De werkgroep Zeker Inkomen houdt zich met de volgende zaken bezig.

 

  1. De werkgroep gaat inzichtelijk maken op welke manier de inkomenszekerheid van veel mensen vergroot kan worden. Hierbij speelt het concept ‘basisinkomen’ een belangrijke rol.
  2. De werkgroep onderneemt actie om de gemeente de inkomensvoorzieningen zo uitgebreid mogelijk te laten benutten en te kijken hoe een basisinkomen benaderd kan worden.

 

Wat is een zeker inkomen?

Iedereen heeft geld nodig om aan zijn of haar dagelijkse behoeften te kunnen voldoen. Een enkeling heeft het geluk om van spaargeld of vermogen te kunnen leven. De meeste mensen zijn echter afhankelijk van een andere inkomensvorm. Dit kan inkomen zijn via werk, maar veel mensen krijgen hun inkomen ook via pensioen, uitkering of partner. Een dergelijk inkomen is voor iedereen essentieel om de huur te kunnen betalen, boodschappen te kunnen doen, om wat leuks met vrienden te ondernemen, etc. Daarom is het belangrijk dat iedereen kan rekenen op een inkomen om aan deze basisbehoeften te voldoen. Helaas is dit voor veel mensen niet het geval. Dit kan bijvoorbeeld komen doordat ze problemen hebben met het krijgen van een uitkering, afhankelijk zijn van naasten of geen vast werk hebben. RAB onderstreept het belang van een zeker inkomen, wat betekent dat iedereen elke maand voldoende geld zou moeten ontvangen om van rond te kunnen komen ongeacht hun situatie.

We zien momenteel dat veel mensen geen zeker inkomen hebben om diverse redenen. RAB stelt zich daarom ten doel om dit inzichtelijk te maken en actie te ondernemen om iedereen een zeker inkomen te verschaffen.

 

Lees hier meer over