Wereldarmoededag Rotterdam

Rotterdam staat op voor armoede

Na de gemeenteraadsverkiezingen van 2018 staat armoede in Rotterdam hoog op de politieke agenda.

Samen met Rachel Heymach, directeur van de Talentz Skool, staat Vanessa Umboh, oprichtster van Stem Zonder Gezicht, op voor alle kinderen in armoede. Liest Roest, fractievoorzitter van Groen Links en Tim de Haan voorzitter van D66, stonden met ons hand in hand samen met fractieleden van de ChristenUnie-SGP en de PVDA.

Op 17 oktober 2018 organiseerden zij een demonstratie voor het Centraal Station van Rotterdam. Tijdens de demonstratie nodigden ze de passanten uit om in de kring te komen staan als teken van solidariteit. Tientallen mensen sloten zich aan. De kring werd steeds groter en groeide uit tot een prachtig symbool voor solidariteit.

Ook Warm Rotterdam en Rosa organiseerden op Wereldarmoededag een bijzondere bijeenkomst en spraken tot laat in de avond in de Pauluskerk over armoedebestrijding.

Dat de steeds groter wordende beweging tegen armoede effect heeft, blijkt niet alleen uit de vele initiatieven, maar ook uit het feit dat na Wereldarmoededag de Rotterdamse wethouder Moti aankondigde dat zestigplussers geen sollicitatieplicht meer hebben.

 

 

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s