Vanessa Umboh, Moeder van 40.000 kinderen

Vanessa Umboh en Jasper van den Bovenkamp presenteerden hun boek Moeder van 40.000 kinderen in het Rotterdamse Verhalenhuis Belvedère op zaterdag 5 maart aan een geïnteresseerd publiek.

Het boek beschrijft het levensverhaal van Vanessa die tegen de stroom in armoede onder kinderen in Rotterdam aankaart en op de politieke agenda zet. Armoede is een onrecht, zo betoogt Vanessa, en kinderen mogen daar nooit de dupe van zijn.

Vanessa’s verhaal beschrijft een pad dat niet over rozen gaat. Toch blijft zij strijdbaar en loyaal aan haar idealen: een stad waarin kinderen gelijke kansen hebben en opgroeien zonder armoede. Vanessa’s boodschap werd geïllustreerd door vele gasten, waaronder door Michline Plukker met spoken word en door Peter van Heemst die Jasper en Vanessa interviewde.

Ook Prins Constantijn droeg een steentje bij en omarmde de missie van Vanessa in een persoonlijke videoboodschap.

Aan het einde van de middag riep Vanessa ons allen op om mee te doen in woord, daad of door een gulle gift voor haar stichting Stem Zonder Gezicht, zodat Vanessa’s stem nog luider kan klinken voor alle 40.000 kinderen in armoede in Rotterdam.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s