Goede Raad uit het Verhalenhuis Belvedere

Zaterdagavond, 1 oktober 2022, kwam een zeer fraai, krachtig en gemêleerd gezelschap bijeen in het verhalenhuis Belvedère op de Kaap op Zuid op uitnodiging van Vanessa Umboh en georganiseerd door Stem zonder Gezicht en RAB.


Vanessa daagde ons uit: hoe gaan we samen armoede onder kinderen in Rotterdam aanpakken?


Wie doet er met ons mee?

Naast de zeventig gasten sprak Marianne van den Anker, de Rotterdamse kersverse Ombudsmanvrouw, en zei dat we er de afgelopen dertig jaar een zootje van gemaakt hebben en dat het systeem ondeugdelijk is gebleken. Van den Anker riep op tot samenwerking om het systeem te veranderen om armoede tegen te gaan. Dichters Micheline en Monica spraken ons pittig toe in spoken word en Ninny Duarte legde uit wat het betekent om door de belastingdienst voor wanbetaler te worden uitgemaakt, ook al heb je samen een bovenmodaal inkomen. Nu komt ze op voor de rechten van mede-slachtoffers en noemt zich naar Vanessa’s geuzentitel Rebel with a Cause, een Stadsrebel.

Wim Wiegman filmde en stelt al het videomateriaal aan de Goede Raad ter beschikking. Voormalig wethouder armoede, Michiel Grauss, leidde het programma in goede banen en Verhalenhuis Belvedère heeft zowel haar restaurant als haar keuken en personeel ten dienste van de avond gesteld.

De avond bracht ons niet alleen goede raad, maar ook saamhorigheid, solidariteit, liefde, energie, kracht en pit en bovenal handelingsperspectieven en commitment voor het gezamenlijk aanpakken van armoede onder kinderen.

Deze avond werden we allemaal Stadsrebellen, with a Cause.De ideeën worden gebundeld en in een leesbaar verslag verwerkt. De deelnemers gaan eerst feedback leveren. Daarna treden we ermee naar buiten.


Houd ons in de gaten.
Wordt vervolgd!

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s